Kedden napközben is erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább a keleti megyékben vékonyodik el, szakadozik fel rövid időszakokra a felhőzet. Többfelé alakul ki eső, zápor, a keleti határszélen egy-egy zivatar. A csapadék zöme a nap első felében várható. Az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik, a Dunántúlon, illetve az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében viharossá fokozódik. A hőmérséklet a Dunántúlon 6 és 14, keleten 14 és 19 fok közé emelkedik – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán a Dunántúlon jellemzően továbbra is borult lesz az ég, keleten ugyanakkor hosszabb-rövidebb időre felszakadozik a felhőzet. Sokfelé várható kiadós eső, zápor, keleten, északkeleten zivatar is előfordulhat. A szél egyre többfelé délnyugatira fordul és megélénkül, de az Észak-Dunántúlon olykor viharos lesz az északnyugati légmozgás. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 6, 13, nappal a maximum a Dunántúlon 9, 16, másutt 16, 21 fok között alakul.

Csütörtökön is a Dunántúlon jobbára erősen felhős vagy borult marad az ég, míg keleten hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé várható eső, zápor, keleten, északkeleten zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor a Dunántúlon helyenként erős lesz az északi, északnyugati szél. Éjszaka 5, 11, nappal 12, 21 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei, nyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel.

Pénteken a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből elsősorban az ország keleti felében alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, de átmeneti szélerősödés zivatar környezetében előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

A hétvégén tovább emelkednek a csúcsértékek, 20 és 25 fok közé melegszik a levegő, de zápor, zivatar is előfordulhat.