Somogyi-Kovács Anita azt is mondta: az előrecsomagolt termékeket - mint például a joghurtot, tejfölt - hazatérés után érdemes áttörölni és rövid ideig kint hagyni az asztalon.
 
Más termékeknél - például húsoknál - fontos az alapos átfőzés, átsütés. A zöldségeket alaposan meg kell mosni, illetve meghámozni.
 
Mindemellett - még bevásárlás előtt - fontos otthon rendet tenni, alaposan fertőtleníteni a felületeket. Főzés előtt nagyon alaposan kezet kell mosni, a konyharuha legyen tiszta - sorolta a tanácsokat.
 
A mosogatószivacsban könnyen megtapadnak a baktériumok, ezért azt is ajánlott gyakrabban fertőtleníteni.
 
Somogyi-Kovács Anita arra is felhívta a figyelmet: nagy a veszélye annak, hogy ilyenkor unalmukban többet nassolnak az emberek. Ennek kapcsán megjegyezte, csoki helyett ajánlott például sárgarépát fogyasztani.